Scheiden met kinderen jonger dan 12 jaar

Als je uit elkaar gaat, zal je voor je kind of kinderen een goede regeling moeten treffen die de omgang bij scheiden met kinderen met beide ouders bevordert. Omdat dat voor de ontwikkeling van een kind van groot belang is heeft de wetgever bepaald dat ouders daarbij een beetje gedwongen moeten worden om dat goed te regelen. Sinds 2009 is het daarom verplicht een ouderschapsplan te maken waarin de belangen van het kind worden vormgegeven. Dat is niet zomaar een papiertje met wanneer het kind bij wie is, maar een belangrijk document waarin de ouders samen aangeven voor hun kind te zorgen en zich als ouders op te stellen in plaats van ex-partners. De Basic Mediator helpt je goede afspraken te maken die werken.

Scheiden met kinderen ouder dan 12 jaar

Scheiden met kinderen ouder dan 12 jaar

Opletten bij scheiden met kind

Afhankelijk van de leeftijd kan een kind verschillend reageren op dat pappa en mamma uit elkaar gaan. Voor een kind is een scheiding een abnormale situatie en in die situatie kan een kind daarom wel eens abnormaal reageren. Soms gaan kinderen weer bedplassen, denken ze dat zij de schuld zijn van de scheiding of ze gaan overdreven zorgen voor de ouder die is verlaten.Soms reageren kleine kinderen zo dat ze de voordelen denken te zien, zoals Twee huizen, 2x jarig en 2x Sinterklaas.

Weet dat dit een teken is dat je een gezond kind hebt dat gezond reageert op een ongezonde situatie!

BUTTON3
Het beëindigen van een relatie gaat meestal niet zonder slag of stoot en het is vaak een emotioneel traject. Scheidingsmediation is een manier om aan de basis naar een oplossing te werken en voorkomt verdere escalatie met dure advocaten en gerechtelijke procedures. Wij bieden de mogelijkheid tot een gratis adviesgesprek om te kijken of een Mediationtraject je past.

 

Het is dus aan jullie om je kind heel duidelijk te maken dat jullie van hem of haar houden en dat dit niet zal veranderen. Dat de keuze om uit elkaar te gaan niet de schuld is van je kind en dat jullie er altijd voor hem of haar zult zijn. De mediator zal met je over de risico’s van scheiden met kinderen met je praten en informatie verstrekken. Ook kan de Basic-Mediator je doorverwijzen naar de Basic-Kindercoach, zodat je weet wat je te wachten staat en waar je op kunt letten bij scheiden met kinderen.

Scheiden met baby

Als je gaat scheiden met baby, heb je misschien de neiging om je kindje nog meer aan je hart te drukken en te beschermen voor de ruzie met je ex. Weet dat het juist bij scheiden met baby van groot belang is dat die beide ouders eerder regelmatiger zien dan lang. Dit is van groot belang voor het hechtingsproces. Dus veel liever 4 maal in de week even een uur knuffelen dan 1 dag in het weekeinde. De Basic Kindercoach kan je hier alles over vertellen, maar ook de Basic Mediator zal dat onder je aandacht brengen bij het maken van afspraken over de omgangsregeling in het ouderschapsplan.

De Basic Mediator helpt jullie daarom om op een zo rustig mogelijke manier verstandige besluiten te nemen bij scheiden met kinderen. Bijvoorbeeld door je te helpen bij  een goed ouderschapsplan met een goede omgangsregeling die werkt op te stellen.

Waarom Basic Mediation

Bij Basic doen wij er alles aan om stress weg te nemen, de communicatie te herstellen en we begeleiden je bij de stappen die gezet moeten worden in het mediationtraject. Je maakt hierbij gebruik van de Basic mediators en financieel planners binnen ons landelijke netwerk. Zo vind je altijd een ervaren MfN mediator of gediplomeerd financieel planner bij jou in de buurt. Scheidingsmediation is in het algemeen sneller en goedkoper dan andere oplossingsmethoden, zoals een juridische procedure.

6 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This