Bel gratis: 0800 - 235 2274

Arbeidsmediation

Specialist in het snel oplossen of voorkómen van arbeidsconflicten.

Sommige arbeidsconflicten zijn niet zomaar één-twee-drie op te lossen, daar is meer voor nodig. Naar een advocaat stappen? Er is een minder ingrijpende oplossing; het inschakelen van een onafhankelijke arbeidsmediator.

Wanneer arbeidsmediation inschakelen?

Een arbeidsmediator kunt u inschakelen voor bemiddeling bij alle soorten arbeidsconflicten binnen een bedrijf of tussen bedrijven. Denk hierbij aan:

  • Conflicten tussen werkgevers en werknemers
  • Conflicten tussen een bedrijf en een leverancier
  • Problemen rondom bedrijfsovername of -fusie
  • Ontslagzaken
  • Conflictgerelateerd ziekteverzuim
  • Zakelijke geschillen en overige arbeidsconflicten

Er zijn veel goede redenen te noemen waarom een bedrijf kiest voor een mediator voor het oplossen van een conflict middelsconflictbemiddeling, bijvoorbeeld het in eigen hand willen houden van de oplossing, het op een aangename wijze proberen te herstellen van de goede relatie met de tegenpartij en de wil om er samen zo snel mogelijk uit te komen.

Bel mij voor meer informatie

De rol van uw arbeidsmediator

Een arbeidsmediator treedt op als een objectieve en professionele bemiddelaar bij zakelijke conflicten. De arbeidsmediators die hier voor u klaarstaan bieden alle partijen een luisterend oor, deskundig advies en beschikken over een groot probleemoplossend vermogen. Ze zorgen er onder meer voor dat communicatieproblemen uit de weg worden geholpen, dat machtsverschillen hanteerbaar worden gemaakt en dat er wederzijds begrip wordt bewerkstelligd. Van hieruit kan men samen door middel van een goed gesprek op zoek gaan naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden.

Voordelen arbeidsmediation

Het inschakelen van een arbeidsmediator bij arbeidsconflicten of zakelijke conflicten biedt op veel niveaus voordeel. Het is op de eerste plaats een zeer toegankelijke en informele manier om een conflict op te lossen. Zeker niet onbelangrijk is de positieve insteek van waaruit wordt gewerkt. Arbeidsmediation is gericht op het herstellen van de zakelijke relatie met het oog op de toekomst. Daarbij is het veel goedkoper, minder stressvol en minder tijdrovend om een arbeidsmediator bij de hand te nemen, dan om een advocaat in te schakelen en allerlei ingewikkelde gerechtelijke procedures te beginnen.

Kennismakingsgesprek aanvragen bij een arbeidsmediator 

Wilt u meer weten over wat een arbeidsmediator in uw specifieke situatie kan betekenen en hoeveel het kost, neem dan hier contact met ons op. We laten u kennismaken met een professionele en ervaren arbeidsmediator bij u in de regio. U kunt meteen een adviesgesprek aanvragen. Wij hebben diverse locaties  in heel Nederland. Indien gewenst en mogelijk kan arbeidsmediation ook op locatie bij cliënten plaatsvinden.

Bel mij voor meer informatie

Pin It on Pinterest

Share This