Bel gratis: 0800 - 235 2274

Frits Jacobs – Scheidingsbegeleider

Frits Jacobs

Werkgebied: Maastricht Registratie: Scheidingsbegeleider Telefoon:  0800-BELBASIC 0800-235 22742 Email: contact@basic-mediation.nl
“With a little help of my friends,…..from Basic”.
Frits Jacobs

BASIC-Scheidingsbegeleider

Scheidingsbegeleiding is een vorm van mediation die sterk resultaatgericht is.

Ik heb bewust gekozen om scheidingsbegeleider te worden en geen mediator. In veel situaties weten stellen die uit elkaar namelijk prima wat ze willen en zitten ze niet te wachten op een mediator die hen wil helpen ‘helen in de communicatie’.

Ik werk liever resultaat gericht. Als je het er over eens bent dat je wilt scheiden, dan kan dat ook procesbegeleider. Zeg maar een ‘scheidingscoach’ of helpende hand bij scheidingsvragen. Gewoon praktisch met elkaar aan de slag met de vragen over het huis en hypotheek, pensioenen en als er kinderen zijn, het ouderschapsplan en alimentatie en de scheiding als resultaat.

Basic biedt mij de ideale omstandigheden om die service aan mijn klanten te kunnen leveren. In de scheidingsbegeleiding werk ik samen met de financieel specialist van Basic-Finance en als we klaar zijn vraag ik de advocaat van Basic-Law de stukken in te dienen bij de rechtbank. Alles onder één paraplu en daarom wel zo snel en gemakkelijk. Bijkomend voordeel? Het is stukken goedkoper als klanten zelf betrokken zijn en meewerken aan hùn oplossing.

Mijn persoonlijke stijl

Ik houd van communicatie, ik ben er immers in opgeleid. Waar ik niet van houd is ‘praten om het praten’. Als de communicatie te wollig wordt, zal ik mijn klanten helpen met korte duidelijke samenvattingen, zodat iedereen begrijpt wat er is gezegd, wat er is besloten en hoe we dat in het convenant gaan uitwerken.

Uiteraard is er altijd ruimte voor emoties, voor een lach en een traan. Want het beëindigen van je relatie of huwelijk is best een flinke stap. Oók als je het er allebei mee eens bent. Dus als ik merk dat één van de twee harder gaat dan de ander op dat moment aankan, ben ik er natuurlijk ook voor om een tempo te zoeken dat weer bij beiden past.

Het succes van je scheiding vieren intrigeert mij! Steeds vaker zie ik selfies van mensen die net zijn gescheiden! Ze vieren hun scheiding als vrienden. Dat was nieuw voor mij en moest er even aan wennen, maar het ontroerde mij eigenlijk meer dan dat ik het vreemd vond. Want wat is er mooier dan in liefde uit elkaar te gaan, omdat je het elkaar gunt gelukkiger te worden dan samen te blijven?

Een intakegesprek is gratis en verplicht je tot niets.

Twijfel dus niet langer en neem vandaag nog contact met me op.

Namens Basic Mediation Maastricht

Frits Jacobs

Pin It on Pinterest

Share This