MASTERCLASS

FAMILIEZAKEN "Praten met de Rouwtherapeut"
InformatieDirect aanmelden

Docent

Tineke Rodenburg: Mediator

Rouw- en Verliestherapeut

Dinsdag 19 November
14:00 tot 17:30 uur

3 PE in Catgorie 1A

De link tussen rouw en verlies met het ontstaan en in standhouden van conflicten, wordt door mediators vaak ernstig onderschat.

Uitingen van verlies en rouw komen in meerdere gedaanten en dynamiek voor. De pijn van het verlies van de ander, een baan of positie, en invloed daarvan op het mediationproces is sterk voelbaar, soms bijna tastbaar. Het houdt de communicatie in herhaling en vechten gevangen.

Maar hoe zien rouw en verlies er eigenlijk uit? Hoe zijn verliezen en conflicten met elkaar verbonden? Op welke wijze beïnvloeden zij elkaar? Maar vooral: “Wat kun je ermee als mediator, in gesprek en interventie?”

Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg is Mediator en rouw- en verliestherapeut. Ze is als expert verbonden aan meerdere opleidingen en instellingen. Ze stelt haar kennis en ervaring in deze workshop ter beschikking en begeleidt de kwesties die de deelnemers in intervisie met elkaar willen bespreken.

Locatie:

Het Gouds Ondernemershuis
Buurtje 2
2802 BE Gouda

Aanvang: 14:00 uur tot 17:30 uur
Inloop vanaf 13:30 uur

Verdiensten:

Bijwonen van deze Masterclass wordt beloond met 3 pe punten in de categorie 1A

Tineke is grondlegger van Verlieskunde bij de Hogeschool Utrecht.  Zij was hoofd van de post-hbo opleiding Rouw- en verliesbegeleiding van de LSR-academie en heeft deze opleiding ontwikkeld en vormgegeven.

Samen met Marion Uitslag schreef zij het boek ‘Rouwconflict( 2013) en is zij co-auteur van het handboek ‘Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie (2014). Met Leoniek van der Maarel schreef zij het boek “Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd (2016) waarin de SCHIP-aanpak wordt gepresenteerd.

Onderwerpen

Aan de hand van haar boek ‘Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd’ dat elke deelnemer gratis mee naar huis krijgt, daagt Tineke de aanwezige mediators uit naar zichzelf te kijken en te leren de uitingen en werking van rouw en verliezen in op conflict te herkennen.

Aan de hand van de SCHIP-aanpak, geeft Tineke aansprekende voorbeelden,concrete oefeningen en handvatten voor de mediator.

Tineke geeft belangrijke informatie over het ontstaan en verloop van relaties, verstrengeling van conflict met verlies, de rol van rouw bij echtscheiding en invloed van seksuele ontrouw.

Leerdoelen

  • De deelnemer krijgt inzichten en tools aangereikt om diens mediationvaardigheden te verbeteren.
  • Door inzicht in de verbondenheid van rouw en verlies met conflict, ontstaat een breder interventiepallet voor de mediator.
  • Het gratis boek, helpt inzicht verder te verdiepen.

Didactische werkvormen

Interactieve Masterclass in de vorm van geleide intervisie door rouw- en verliestherapeut  aan de hand  van casuïstiek en ingestuurde vragen.

In deze interactieve Masterclass wordt  de connectie gelegd  tussen Verlies en Conflict. Verlies en conflict hebben een prominente plaats in ons bestaan en zijn wellicht de grootste ontregelaars in een mensenleven.  Daarnaast overvallen ze ons onverwacht en genereren daardoor ernstige chaos en ontreddering.

Veel conflicten worden aangegaan vanuit de angst voor het verlies. Denk bijvoorbeeld aan conflict met een leidinggevende, omdat een baan of positie verloren dreigt te gaan. Ook kan niet verwerkt verlies een opmaat zijn voor een conflict tussen partners nà een echtscheiding. Voor een goede integratie van het verlies en een oplossing van conflict is een integrale aanpak daarom voor beide partijen van belang.

Masterclass Familiezaken

Praten met de Rouwspecialist

Locatie:

Gouds Ondernemershuis
Buurtje 2
2802BE Gouda

Aanvang: 14:00 uur tot 17:30 uur
Inloop vanaf 13:30 uur

Aanvragende partij:

Basic-Mediation
een handelsnaam van Stichting Basic-Business Beheer
Kvk:   65551699

Statensingel 28
2805BE Gouda

Dhr. F.J. Ketelaars MCM
MfN- Mediator M10726
Tel. 06 2352274

Boek meerdere workshops ineens en stel je punten veilig!

Je boekt één workshop voor € 119,-
Je boekt twee workshops tegelijkertijd voor € 99,- per workshop
Je boekt drie workshops tegelijkertijd voor € 89,- per workshop

Meer informatie

Basic Mediation
0800 235 2274
contact@basic-mediation.nl

Pin It on Pinterest

Share This