Bel gratis: 0800 - 235 2274

Jorina Weenink

Arbeids en Organisatie mediation

Jorina Weenink

Werkgebied:

Regio Amersfoort

Registratie:

MfN, NMv,

Telefoon: 

0800-235 2274

Email:

contact@basic-mediation.nl

Ik overbrug de kloof die tussen jullie is ontstaan.

Jorina Weenink

BASIC-Mediator

Ruim 20 jaar ben ik werkzaam in het HR vak. Vanuit die hoedanigheid heb ik veel te maken (gehad) met reorganisaties, verandertrajecten, langdurige verzuim trajecten, conflicten en samenwerkingsissues op de werkvloer. Als registermediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden bij arbeid- en organisatieconflicten. Verder ben ik adviseur, gespreksbegeleider en (team)coach bij conflictsituaties op het werk.  

Met vele facetten binnen het HR gebied en verschillende vormen van arbeidsconflicten ben ik bekendVanuit mijn achtergrond ligt mijn kracht in arbeid- en organisatie mediation. 

In organisaties werken mensen met elkaar. Waar mensen zijn ontstaan ook conflicten en die zullen er altijd zijn. Een conflict geeft een vertaling aan niet uitgesproken behoeften, verwachtingen en emoties. Conflicten nemen ruimte in en beschadigen. Daarom moeten ze opgelost worden zodat er ruimte ontstaat, mensen weer verder kunnen en dat zo ook individu en organisatie kunnen (door)ontwikkelen.  

 

Kenmerkend aan mijn aanpak als mediator is dat ik de onderlinge relatie tussen beide partijen wil herstellen en ook blijvend wil verbeteren. Ik werk in eerste instantie sterk observerend en analyserend om zo tot de diepere essentie te komen wat er nou speelt tussen partijen. Ik zie de personen en dan de kloof die is ontstaan. Dat maakt dat ik mijn aanpak aan pas aan de personen tegenover mij. Mijn streven is om te komen tot duurzame samenwerking en dat iedereen er wijzer uit komt. Humor, respectvol confronteren en vasthoudendheid maken mijn aanpak compleet.  

 

Anderen geven mij terug dat ze in gesprekken zich gehoord en begrepen voelen. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar het verhaal van de verschillende partijen en wil echt weten wat er  speelt. Luisteren met veel aandacht en onbevooroordeeld in het leven staan zorgen ervoor dat ik goed in staat ben om beide kanten van een verhaal te horen. Ik leg de vinger op de zere plek waardoor mensen zelf gemotiveerd zijn om tot oplossingen te komen en stappen te nemen in de samenwerking. 

 

Arbeidsmediation brengt rust. Het zorgt voor openheid en creëert ruimte om na te denken over oplossingen die voor partijen bevredigend werken. Het verbetert de werksfeer. Een win-win situatie voor iedereen. 

Als ik Italië binnen rij dan voelt het voor mij elke keer weer als thuiskomen; de cultuur, de taal, de mooie natuur, de steden en het heerlijke eten….. Regelmatig ga ik er wel heen. Inmiddels heb ik daar al heel wat mooie plekjes ontdekt. 

Ook hou ik van hardlopen in de natuur rondom mijn woonplaats. Wat ik fijn vind aan hardlopen is dat het zorgt voor een vrije geest, creativiteit en oplossingen. Regelmatig zit ik vooraf aan mijn hardlooprondje met een vraag in mijn hoofd en heb ik aan het eind de oplossing of een leuk idee. 

Een intakegesprek is gratis en verplicht je tot niets. Twijfel dus niet langer en neem vandaag nog contact met me op.

Maak kennis met Jorina

6 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This