Bel gratis: 0800 - 235 2274

Margot Snelders

Familierecht- Scheidingsmediation, Zakelijke mediation, Mediation in Arbeidszaken, Mediation in Strafzaken.

Margot Snelders – Pouw

Werkgebied:

Regio Den Haag, Rotterdam en Amsterdam

Registratie:

MfN, NMv, Raad voor de Rechtsbijstand & ADR

Telefoon: 

0800-235 2274

Email:

contact@basic-mediation.nl

Conflicten maken heel goed duidelijk wat je NIET wilt. Maar hoe maak je duidelijk wat je WEL wilt?  Een conflict in harmonie oplossen lijkt onmogelijk, het kan echt!

Margot Snelders - Pouw

BASIC-Mediator

Als je boos bent op iemand of op een situatie, dan kan je dat behoorlijk bezig houden. Je moet er constant aan denken of je ligt er letterlijk wakker van! Er speelt iets op je werk met je collega of met je leidinggevende, je ergert je wild aan je buren. Of je wilt gaan scheiden….

Met alle emoties is het conflict soms lastig te overzien. Misschien ben je niet zo’n makkelijke prater en schiet je telkens uit je slof als je ergens over wilt beginnen. Soms lukt het gewoon niet om er zelf uit te komen.

 Naar een mediator gaan kan erger voorkomen. Tijdens een gesprek onder begeleiding van de mediator komt de communicatie weer op gang en wordt het conflict door de mensen zelf op een positieve manier aangepakt. Bij mediation gaat het niet om winnen of verliezen, maar dat beide partijen tevreden zijn over de oplossing.

 Ik heb lang in commerciële functies gewerkt en doordat ik privé een aantal echtscheidingen om me heen zag, ben ik geïnteresseerd geraakt in mediation. Ik leerde dat het niet vanzelfsprekend is dat je goed uit zo’n conflict komt en ik leerde ook dat mediation verschil kan maken.

 Inmiddels ben ik 8 jaar mediator en heb ik veel geleerd van al mijn cliënten. Ik zorg voor iedereen, bewaak dat een ieder kan vertellen wat belangrijk voor hem/haar is. Ik vind het belangrijk dat je goed geïnformeerd belangrijke beslissingen neemt en indien nodig is er snel gespecialiseerde hulp via Basic-Finance of Basic Law.

 Mensen omschrijven mij als betrokken, empathisch, nieuwsgierig, informeel, soms directief als het moet, humorvol, benaderbaar, betrouwbaar en zorgvuldig. Ik ben niet bang voor het stellen van moeilijke vragen, ik ben openhartig en open-minded.  Ik ben oprecht nieuwsgierig, niks menselijks is mij vreemd, ik vind dus niks gek, maar bovenal kan ik heel goed luisteren. Ook naar wat er niet gezegd wordt. 

 Er zijn veel verschillende soorten conflicten en op het gebied van mediation heb ik inmiddels alle mediationspecialisaties. Bij echtscheiding en/of familiezaken bijvoorbeeld heb ik veel echtparen begeleid in dit moeilijke en emotionele proces. Eventueel ook later, als het leven van je kinderen, jouw leven of dat van je ex-partner verandert, dan moet je misschien opnieuw met elkaar aan tafel om te praten over andere afspraken dan je oorspronkelijk bij de echtscheiding hebt afgesproken.

 Ik kan je ook hulp bieden als je al een scheidingsproces in gang hebt gezet, bijvoorbeeld met hulp van een advocaat. Mogelijk wil je dan nog iemand hebben om te sparren of om raad wilt vragen. Zo heb ik aan de zijlijn vaak menigeen steun geboden. Ook bij ruzies binnen de familie is mediaton een manier om een conflict aan te pakken, daar hoef je geen tv programma als Familiediner voor in te schakelen.

Bij arbeidsgerelateerde conflicten kan mediation heel veel hulp bieden. Ik weet uit eigen ervaring hoe het voelt als de samenwerking met een collega of binnen een team niet lekker loopt of als je met een leidinggevende een verschil van visie hebt. Een probleem in de kiem smoren door een gezamenlijk gesprek met een neutrale derde kunnen problemen op lange termijn voorkomen. Ik heb veel zakelijke conflicten zoals bijvoorbeeld binnen een maatschap of samenwerkingsverband tussen verschillende disciplines begeleid.

 Van mediation in strafzaken heb ik veel geleerd, bijvoorbeeld dader -slachtoffer gesprekken zijn emotionele gesprekken en ook vaak verhelderend.

Ben ik als het even kan het liefste op reis. Het leert me dat mensen overal ter wereld hetzelfde zijn, maar andere oplossingen voor dezelfde menselijke behoeftes bedenken, afhankelijk van hun omgeving en omstandigheden.  Of je vindt me op het water, dan ben ik aan het zeilen.

Een intakegesprek is gratis en verplicht je tot niets. Twijfel dus niet langer en neem vandaag nog contact met me op.

Maak kennis met Margot

1 + 5 =

Pin It on Pinterest

Share This