Bel gratis: 0800 - 235 2274

Margriet de Greef – Familie mediator

Scheidings-, Arbeids-, en Zakelijke mediation

Margriet de Greef

Werkgebied:

Regio’s Utrecht en Amersfoort

Registratie:

MfN, NMv

Telefoon: 

0800-235 2274

Email:

contact@basic-mediation.nl

Leer luisteren naar elkaars behoeften en neem goed geïnformeerd je eigen beslissingen.

Margriet de Greef

BASIC-Mediator

Ik help jullie om er na de (echt)scheiding allebei zo goed mogelijk uit te komen

Een echtscheiding is een ingrijpende en emotionele periode. Er is teleurstelling, pijn en onzekerheid over de toekomst. Je zit met een heleboel vragen en tegelijkertijd moet er van alles worden geregeld. Je wilt er allebei goed uit komen, maar als de communicatie over de scheiding moeilijk is, heb je hulp nodig om het gesprek aan te gaan.

Als professioneel familiemediator begeleid ik jullie (echt)scheiding. Met aandacht voor jullie emoties en jullie onderlinge communicatie help ik jullie om samen keuzes te maken over de praktische en financiële zaken die bij een scheiding komen kijken. Het is belangrijk dat je komt tot houdbare afspraken waarbij je je allebei goed voelt. Afspraken die realistisch zijn en waar je ook in de toekomst achter kunt blijven staan.

Ook wanneer je al langer geleden bent gescheiden, en nu aanloopt tegen onenigheid over keuzes die je destijds na je scheiding hebt gemaakt, kan ik jullie helpen naar een duurzame oplossing te zoeken. We onderzoeken wat ervoor nodig is om jullie onderlinge verstandhouding te verbeteren. Als het nodig blijkt om nieuwe afspraken te maken (over bijvoorbeeld de alimentatie of de omgangsregeling) dan begeleid ik jullie daarbij.

Zeker als er kinderen betrokken zijn is het van groot belang dat jullie de onderlinge verstandhouding goed houden. Ook na een scheiding blijven jullie immers samen de ouders van jullie kinderen. In de mediation is hier aandacht voor.

In de mediation schep ik de veiligheid die nodig is om het gesprek aan te gaan

Ik geloof erin dat afspraken alleen houdbaar zijn in de toekomst als je keuzes maakt waar je echt achter staat. Dat lukt het beste als er aandacht is voor datgene waar het voor jou ècht om gaat. Ik heb een oprechte belangstelling voor wat mensen beweegt en ik vind niet snel iemand raar. Door mijn open houding schep ik in de mediation de veiligheid die nodig is om je uit te durven spreken, om begrip te krijgen voor elkaars standpunt, en om creatieve oplossingen te durven onderzoeken.

Ik geloof erin dat jullie de beste oplossingen kunnen vinden als je leert te luisteren naar elkaars behoeften en goed geïnformeerd je eigen beslissingen neemt. In de mediation bied ik de structuur en de sfeer waarin dat kan gebeuren.

Om jullie goed te informeren over de financiële of juridische consequenties kunnen we altijd een beroep doen op de deskundige adviseurs van Basic-Finance of Basic-Law.

Als ik niet aan het werk ben, vind je me waarschijnlijk ergens buiten

Ik zoek graag de ruimte op om na te denken en op te laden. Liefst buiten. Op de fiets over de landwegen, of op wandelschoenen de natuur in.

Ik ga graag mijn eigen weg en ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zijn eigen pad te volgen. Daarom herken ik mij heel goed in een belangrijk uitgangspunt in mediation, namelijk dat de partijen autonoom zijn en uiteindelijk zelf hun beslissingen nemen.

Dat neemt niet weg dat je daar soms wat hulp van buitenaf bij kunt gebruiken. Ik help je graag!

Een intakegesprek is gratis en verplicht je tot niets. Twijfel dus niet langer en neem vandaag nog contact met me op.

Maak kennis met Margriet

12 + 14 =

Pin It on Pinterest

Share This