Bel gratis: 0800 - 235 2274

Na je scheiding nog zaken regelen

Tijdens het scheidingsproces ben je ondersteund door een advocaat of mediator om allerlei zaken te regelen. Zo is er naar de boedelscheiding gekeken, alimentatie en pensioenen.

Na de scheiding moet je je houden aan de afspraken uit het convenant ofwel vaststellingsovereenkomst. Daaronder valt bijvoorbeeld het regelen van de formulieren voor de pensioenverdeling of het regelen van de aanpassing van de hypotheek. Maar denk je eigenlijk ook aan je verzekeringen en abonnementen?

Ooit heb je wellicht een levensverzekering afgesloten met je ex-partner als begunstigde als je komt te overlijden. Dat verandert dus niet automatisch als je bent gescheiden! Zo maken we nog wel eens mee dat bij overlijden niet de nieuwe partner, maar de ex al het geld krijgt en dat was nou juist niet meer de bedoeling, toch? Zorg dus dat je de begunstigingsclausule laat aanpassen.

Tegenwoordig staan huizen vaak ‘onder water’ en kan het bij de scheiding niet worden verkocht, omdat de één de ander niet kan uitkopen bij gebrek aan financiering. Het huis blijft dan onverdeeld. Dit betekent dat één van jullie wel in het huis kan wonen, het zogenaamd economisch eigendom kan verkrijgen, maar niet het juridisch eigendom omdat de bank daaraan niet zal meewerken. Dat betekent dat je alle aan het huis verbonden verzekeringen op de juiste naam zal moeten stellen en de helft van de ander in de dekking zal moeten overnemen. Denk aan de inboedelverzekering, de brandverzekering e.d.

Als je altijd samen verzekerd bent geweest voor de auto, dan is het ook raadzaam om het aantal schadevrije jaren veilig te stellen. Doe je dat niet en je wilt later weer zelf een autoverzekering afsluiten, dan schrik je je rot, want ineens heb je geen no-claim meer en betaal je heel veel meer premie! Je kunt je verzekeraar vragen de no-claim veilig te stellen.

 

Bel mij voor meer informatie

 

Hoe zit het met de abonnementen en andere rechten? En dan bedoelen we niet de Donald Duck!

Heb je wel eens aan de grafrechten gedacht en de uitvaartverzekering? Ook dat is geld waard.

En wie behoudt het abonnement op het zwembad of de sauna? De ligplaats van de boot of de stalling van de caravan? Je kunt wel de caravan uitonderhandelen, maar als de stalling op naam van je ex staat, waar ga je dan naar toe?

Wat dacht je van de airmiles? Stiekem misschien in al die jaren een aardig bedrag geworden.

Bel mij voor meer informatie

Pin It on Pinterest

Share This