Bel gratis: 0800 - 235 2274

Kwaliteit Mediationovereenkomst

MfN Registermediator

De Registermediator en Basic-Mediation

Bij Basic-Mediation kun je er op vertrouwen dat je altijd door een officiële MfN registermediator (voorheen nmi) wordt geholpen. Dit betekent dat de bij Basic-Mediation aangesloten mediators voldoen aan de strenge eisen van de officiële mediation registers. De Basic-Mediators hebben dus allemaal de titel Registermediator.

 

Een titel RegisterMediator krijgen ze niet zomaar!

 

 

Eerst hebben ze een theorie examen gedaan bij INTOP, het examenbureau voor mediators. Daarna hebben ze bij INTOP een live examen moeten doen waarin ze een mediation moesten leiden, geobserveerd door examinatoren. Daarna mocht de mediator zich inschrijven in een erkend register zoals: het MfN register. Daarna mag de mediator zich MfN registermediator noemen en de bijbehorende titel gebruiken. De jaren daarna moet de MfN registermediator, voorheen NMI registermediator kunnen aantonen ervaren te zijn omdat ze voldoende mediations leiden èn voldoen aan de constante studieverplichting, net zoals die voor dokters, advocaten en bijvoorbeeld notarissen geldt. Ook wordt regelmatig het kantoor en de administratie van de MfN registermediator gecontroleerd.

De Basic-Registermediator biedt naast de reguliere registermediator nog iets extra’s

Basic-Mediators garanderen je namelijk ook nog een optimale prijs-kwaliteitverhouding omdat ze geen dure gebouwen gebruiken en andere onnodige kosten maken voor zaken waar je niet om hebt gevraagd.Je zou eigenlijk kunnen stellen dat Basic het keurmerk is voor de MFN registermediator die willen laten zien dat ze oprecht en tegen fatsoenlijke tarieven willen werken.

 

Quality control mediatorDè Basic-Registermediator dus! We vertellen dit met nadruk, omdat er helaas op internet ‘mediators’ te vinden zijn, die niet aan deze kwaliteitstandaard voldoen. De term ‘mediator’ is namelijk door iedereen vrij te gebruiken, net als de term ‘makelaar’. Ze lokken je met zogenaamde lage tarieven en ‘vergeten’ te vertellen dat ze veel meer uren zullen schrijven en hoge kosten berekenen voor financieel advies, of een advocaat. De titel ‘Registermediator‘ is daarom slechts voorbehouden aan hen die het vak van mediator serieus nemen en bereid zijn zich continue te scholen. Bij Basic aangesloten mediators staan daarom ingeschreven bij de openbare registers van de Mediators Federatie Nederland (MfN), tot voor kort het Nederlands Mediation Instituut (NMI), bij de Nederlandse Mediator Vereniging (NMV) of het register van het ADR instituut, zodat je altijd kunt controleren of je met een officiële MfN mediator in zee gaat en er op kunt vertrouwen dat je een goede begeleiding zult krijgen.

Reglement voor de registermediator

Iedere Basic-Registermediator voert zijn of haar werkzaamheden uit volgens de officiële regels van het mediation reglement. We maken een opdrachtbevestiging, een mediationovereenkomst, mediationverslag, transparante financiële berekeningen en leggen de afspraken vervolgens vast in een convenant of vaststellingovereenkomst. Ook houdt een Basic-Registermediator een correcte administratie bij van de gemaakte uren en kosten zoals in het reglement en mediationovereenkomst vastgelegd, zodat ook de facturatie transparant verloopt.

 

Geldt het oude NMI of NMV reglement ook voor de MfN registermediator?

Het Nederlands Mediation Instituut was het eerste en bekendste mediatonregister. Daarnaast ontstonden er er nieuwe registers en dat werd onoverzichtelijk. Men heeft toen besloten om samen te gaan werken onder een overkoepelende federatie: het MfN. Dit betekent dat als je gewend was met een NMI of NMV registermediator te werken je er van op aan kunt dat het reglement van het MfN alle regels zal afdekken.

Contact met Basic-Mediation

Neem contact op met Basic Mediation voor een professionele èn betaalbare MfN mediator via het contactformulier, of bel naar 0800 BELBASIC (0800 235 22743)

13 + 11 =

Pin It on Pinterest

Share This