Bel gratis: 0800 - 235 2274

Overleg met m’n partner is moeilijk. Wat kan ik doen?

Wanneer overleg met je partner moeilijk is, heb je bij een scheiding grofweg drie mogelijkheden.

1. Je kiest gezamenlijk voor een scheidingsmediation

Een scheidingsmediator kan jullie beiden begeleiden. De scheidingsmediator (soms ook scheidingsbemiddelaar genoemd) heeft zich erin gespecialiseerd om het overleg tussen de partners – ook wanneer de communicatie tussen hen niet of heel slecht verloopt – in goede banen te leiden.

2. Ieder gaat naar een eigen advocaat

Je voert dan alleen overleg met je eigen advocaat over jouw wensen. Je advocaat probeert dat voor elkaar te krijgen via de advocaat van je partner. Vaak wordt een gezamenlijk vier-gesprek gehouden om te kijken of juliie, bijgestaan door jullie advocaten, er samen uit kunnen komen. Daar is dan natuurlijk wel medewerking voor van je partner en diens advocaat. Je partner en diens advocaat willen de zaken misschien juist heel anders regelen en kan dat begin zijn van een lange periode van touwtrekken, brieven over en weer schrijven en procederen. De kosten lopen dan snel en hoog op.

3. Je kiest voor collaborative divorce

Ook wel een ‘overlegscheiding’ genoemd. Dit houdt in dat jullie ieder een eigen advocaat hebben, die zullen proberen het – samen met jullie – eens te worden. Vaak is er dan nog een onafhankelijke derde niet-advocaat, de mediator, bij betrokken die zorgt dat het overleg goed verloopt. Je zit dan dus met z’n vijven aan tafel om naar oplossingen te zoeken waarin jullie beiden je kunt vinden, maar zullen jullie wel drie professionele adviseurs moeten betalen. Als het niet lukt om tot een goed einde te komen, trekken beide advocaten zich terug en heb je een andere advocaat nodig om een andere oplossing te zoeken. Aangezien er hoge kosten bij komen kijken is dit een vorm dit niet vaak wordt toegepast.

Pin It on Pinterest

Share This