masterclass

Praten met de Vertrouwenspersoon
InformatieDirect aanmelden

Docent

Inge te Brake
Bestuurslid LVV
Adviseur omgansvormen en gedrag op de werkvloer

Dinsdag 8 oktober
14:00 tot 17:30 uur

3 PE in Catgorie 1A

Alle plekken zijn reeds gereserveerd. Stuur ons een bericht als je toch heel graag aan deze maasterclas wilt deelnemen

Op kantoor, op school, in de zorg, de hulpverlening, vrijwilligerswerk, in de sport en binnen families en vriendenkringen, komen ongewenste omgangsvormen voor en bestaan soms grote integriteitsschendingen.

Vaak genoeg begeeft de mediator zich op het snijvlak van conflicten die uit integriteitsproblematiek voortkomen, maar zich niet direct als zodanig manifesteren. Immers: ‘de conflictuitingen zijn zelden representatief voor de aard van het onderliggende conflict zelf’.

Inge te Brake

Inge te Brake, is bestuurslid van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen. Ze is adviseur omgangsvormen, integriteit en gedrag op de werkvloer, begeleidt de deelnemende mediators in deze interactieve workshop. Als opgeleid mediator kan ze als geen ander een breder en dieper inzicht geven over hoe omgangsvormen, integriteit en gedrag op de werkvloer, conflict veroorzaken en de uitingen daarvan  kunnen worden herkend.

Locatie:

Het Gouds Ondernemershuis
Buurtje 2
2802 BE Gouda

Aanvang: 14:00 uur tot 17:30 uur
Inloop vanaf 13:30 uur

Verdiensten:

Bijwonen van deze workshop wordt beloond met 3 PE punten in de categorie 1A

Mediators en Vertouwenspersonen kennen vaardigheden die sterk overeenkomen, maar ze verschillen vaak op inhoud en inzet om een oplossing te genereren.

Mediator èn Vertouwenspersoon bieden de voorwaarden voor gesprek in een vertrouwde en beschermde context, maar kennen beiden een ander vertrekpunt.

Voor de mediator kan de daadwerkelijke kwestie die tijdens mediation op tafel komt niet langer medieerbaar blijken, omdat deze te sterk afwijkt van de uitgangspunten waarop de mediation werd aangevangen. Soms vraagt een kwestie juist om éénzijdige en partijdige begeleiding in de vorm van een klacht over ongewenste omgangsvormen of het melden van het vermoeden van een ernstige misstand waarbij zelfs aangifte bij de politie in het geval van een misdrijf is noodzakelijk is.

Voor de vertrouwenspersoon kan het inzicht ontstaan dat mediation meer kansen biedt als betrokkenen juist met elkaar in gesprek zullen gaan, in plaats van in de éénzijdige begeleiding te volharden.

De mediator zal deze context moeten kunnen signaleren, duiden en soms zelfs de mediation als ongeschikte interventie durven benoemen. De vertrouwenspersoon zal de éénzijdige begeleiding soms moeten opgeven, omdat een intensieve mediation meer kan opleveren.

Onderwerpen

Mediators maken kennis met de professie van de vertrouwenspersoon, opdat de mediator leert hoe je met kwesties kunt omgaan die de vertrouwelijkheid en geheimhouding aan de mediationtafel overstijgen.

Deelnemende Mediators verkrijgen inzichten over waar de professies van de mediator en de vertrouwenspersoon elkaar ontmoeten en verschillen.

De workshop onderzoekt ook hoe de praktijk van de mediator en die van de vertrouwenspersoon aanvullend aan elkaar kunnen zijn en zelfs in de mediationpraktijk kan worden geïntegreerd.

Leerdoelen

De deelnemers krijgen inzichten en tools aangereikt om omgangsvormen en integriteitskwesties als bron voor conflict te herkennen en te duiden voor partijen.

De deelnemers leren de grenzen en overlap te zien tussen de professies van de mediator en die van de vertrouwenspersoon en de vertrouwenspersoon als alternatieve conflictinterventie te herkennen.

De deelnemende mediator zal omgangsvormen en integriteitskwesties als onderwerpen gaan  oppakken in de gesprekken aan tafel.

Inzicht ontstaat in de keuze tussen mediation of de vertrouwenspersoon als interventiemogelijkheid.

Didactische werkvormen

In deze interactieve workshop wordt  de connectie gelegd  tussen de Vertrouwenspersoon en de Mediator, aan de hand  van casuïstiek en ingestuurde vragen.

Workshop Familiezaken

Praten met de Vertrouwenspersoon

De mediator als vertrouwenspersoon, waar ligt de grens?

Locatie:

Gouds Ondernemershuis
Buurtje 2
2802BE Gouda

Aanvang: 14:00 uur tot 17:30 uur
Inloop vanaf 13:30 uur

Aanvragende partij:

Basic-Mediation
een handelsnaam van Stichting Basic-Business Beheer
Kvk:   65551699

Statensingel 28
2805BE Gouda

Dhr. F.J. Ketelaars MCM
MfN- Mediator M10726
Tel. 06 2352274

Boek meerdere workshops ineens en stel je punten veilig!

Je boekt één workshop voor € 119,-
Je boekt twee workshops tegelijkertijd voor € 99,- per workshop
Je boekt drie workshops tegelijkertijd voor € 89,- per workshop

Meer informatie

Basic Mediation
0800 235 2274
contact@basic-mediation.nl

Pin It on Pinterest

Share This