Bel gratis: 0800 - 235 2274

Scheiden zonder lange en dure advocatentrajecten

Als een huwelijk niet meer valt te redden.

Om een ingewikkeld en langdurig scheidingstraject te voorkomen is het belangrijk dat je zelf kunt beslissen en samen met je partner de toekomst kunt vormgeven zoals jullie dat willen. Dit is de kern van een mediationtraject of scheidingsbegeleiding.

Je kunt zelf bepalen wat jullie belangrijk vinden en de mediator helpt je daar de juiste woorden bij te vinden die in jullie afspraken tot uiting komen.

De mediator is verantwoordelijk voor het proces en zorgt dat de juiste stappen worden gemaakt. De mediator is flexibel in de mate waarin jullie ondersteuning willen.

Scheidingsmediation

Een echtscheidingsprocedure waarbij de echtgenoten met behulp van twee advocaten tegenover elkaar staan doet vaak meer kwaad dan goed. Vaak verslechtert de communicatie tussen de echtgenoten en ontstaat er wantrouwen.

In een scheidingsmediation bespreken partijen in aanwezigheid van een mediator de gevolgen van de echtscheiding. Je kunt je wensen en verlangens direct aan elkaar kenbaar maken. Je blijft daardoor met elkaar in gesprek. De emotionele problematiek komt aan de orde en er worden goede afspraken gemaakt over de (financiële) zorg voor de kinderen, maar ook over de verdeling, het wonen, alimentatie, pensioen etc.

Maar nu een afspraak om alles te gaan regelen.

Een alternatief is je door een advocaat te laten vertegenwoordigen. Soms is dat ook een prima optie als praten echt niet kan of als meningen veel te ver uit elkaar liggen.

Een advocaat is opgeleid om één partij maximaal te ondersteunen en je ziet dan vaak een escalatie ontstaan omdat jullie beiden door een juridisch specialist in de strijd worden meegesleurd.

Vaak is er te weinig aandacht voor alternatieve oplossingen die ook prima kunnen werken, sneller en goedkoper zijn en vooral jullie eigen oplossingen zijn.

Uit onderzoek blijkt dat een mediation vaak sneller is en daardoor goedkoper en dat de tussen jullie gemaakte afspraken beter standhouden dan wanneer deze zijn opgelegd door de rechter. Het is ook niet voor niets dat veel rechters tijdens een rechtszaak alsnog mediation aanbevelen en veel advocaten zich momenteel omscholen tot mediator!

Een financieel voordeel van mediation is dat je maar één mediator nodig hebt in plaats van twee (vaak duurdere) advocaten. Dat scheelt dus meteen al de helft van het tarief, plus het voordeel dat een mediator meestal iets goedkoper en de mediation eerder klaar is.

Voordelen van een scheidingsmediator

Bij Basic-Mediation hebben we altijd de juiste scheidingsbegeleider of mediator voor je en is de kennismaking gratis.

Mocht je toch liever een advocaat willen, dan kunnen we je binnen Basic-Law een geschikte advocaat aanbieden.

Bel mij voor meer informatie

VAN A TOT UIT ELKAAR

Een overzicht en inzicht van het vak mediation.

GEEN TRAJECT MET DURE ADVOCATEN

Geen ingewikkeld en langdurig scheidingstraject temet ieder een advocaat

SAMENLEVING ONTBINDEN

Je bent niet getrouwd, maar hebt samen wel iets opgebouwd. Wat moet om te regelen?

Pin It on Pinterest

Share This