Bel gratis: 0800 - 235 2274

Vrouwen vragen steeds vaker dan mannen de echtscheiding aan

In de mediation praktijk van Basic-Mediation merken we een duidelijk trend  in de begeleiding van de scheidende partijen. Het zijn met name vrouwen die zich op een scheiding voorbereiden en informatie inwinnen over hoe dat in zijn werk zal gaan. De escalatie via advocaten is niet meer vanzelfsprekend en steeds meer wordt gekozen voor mediation om de kosten te besparen, ook vanwege het belang van de kinderen en zo te voorkomen dat de scheiding een publiek evenement wordt. Toch blijkt niet iedereen te weerhouden van een openbare vertoning.

Nou wisten we al dat vlak voor en na de vakantie een duidelijk piek waarneembaar is in het aantal scheidingsaanvragen. De overweging is of om niet meer op vakantie te willen , of nog éénmaal ter afsluiting van het huwelijk met de kinderen te gaan. Maar om nou IN het vliegtuig te roepen dat je NU wilt scheiden is ook voor ons nieuw.

Een vlucht van Moskou naar Vladivostok liep zeven uur vertraging op nadat een vrouw plotseling riep dat ze ter plekke een echtscheiding wilde. Het cabinepersoneel van Rossiya Airlines probeerde haar nog te kalmeren, maar de vrouw hield haar poot stijf omdat ze volgens haar “nu niet in de stemming was om te vliegen”. De bemanning besloot daarop om het vliegtuig niet te laten vertrekken en 500 passagiers en hun koffers moesten van boord.

 

scheiding1

 

Wij vinden het dan toch een stuk verstandiger dat vrouwen de weg naar ons hebben gevonden en liever hun scheiding op een fatsoenlijke en meer voordelige manier willen regelen.

Contact met Basic-Mediation

Wilt u weten hoe u uw scheiding op een fatsoenlijke en meer voordelige manier kunt regelen? Neem contact op met Basic-Mediation voor een professioneel advies via het contactformulier, of bel naar 0800 BELBASIC (0800 235 2274).

Wil je meer informatie?

13 + 6 =

Pin It on Pinterest

Share This