Bel gratis: 0800 - 235 2274

MEDIATION VRAGEN

Meer weten?

3 + 4 =

Scheidingsaanvaardingstijd wat is dat?

De eerste weken nadat je aan je partner hebt verteld dat je wil scheiden en met wat daarvoor de reden is, heet de scheidingsaanvaardingstijd. Voor jullie beiden is dit een moeilijke tijd omdat er veel emoties zijn en jullie omgeving geïnformeerd raakt.

scheidingsmeldingNa een goede scheidingsmelding duurt deze periode meestal zo’n twee à drie weken. Dat betekent niet dat de ander na deze periode de scheiding accepteert en het ermee eens is, maar wel zal gaan inzien dat scheiden onvermijdelijk is. De zekerheid dat de scheiding onvermijdelijk is, doet de emoties vaak afnemen. Over het algemeen wint verdriet het van de boosheid. Maar soms lukt dat niet en heb je snel hulp nodig om in gesprek te kunnen blijven voordat de boel escaleert en alleen nog maar via advocaten is uit te vechten. Snel een mediator zoeken is daarom van harte aan te bevelen.

Langzaam dringt het besef door dat er veel gaat veranderen. Daarmee wordt steeds duidelijker dat de toekomst onzeker is en ontstaan er vragen en standpunten. Aan het einde van deze periode kun je dus het beste samen naar een Basic-Scheidingsmediator gaan. Soms is het vanwege de stress en gewenste rust nodig om eerder te gaan.

Meer weten?

6 + 6 =

Pin It on Pinterest

Share This